Erhvervspakke

Østersøen er en spændende ramme til snak og fordybelse i emnerne bæredygtighed, havmiljø, blå innovation og fødevareproduktion.

 

Vil i med i vandet? Vi kan arrangere nogle berigende timer med et bredt udvalg af aktiviteter og servicer, ud fra egne kompetencer og rammer ved Isværket på Tejn Havn samt igennem samarbejde med lokale aktører.
Læs nedenfor om nogle af de muligheder i har.

Kontakt

 Som et samarbejde med Havhøst og finansieret af Novo Nordisk Fonden kan vi udbyde dette forløb gratis til 10 bornholmske skoleklasser i overbygningen, de næste tre år. 
Book nu, så din klasse får glæde af dette yderst relevante forløb.

Fortællingen

Afsæt i Østersøen 

Al vores formidling tager udgangspunkt i vores arbejde for en sundere Østersø igennem aktiviteter der kan bidrage til en sund relation mellem Bornholm og havet omkring. 
Vi kan lave oplæg og facilitere snakke omhandlende emner som havmiljø, bæredygtighed, marin fødevareproduktion, blå innovation, lokal udvikling, naturdannelse og vigtigheden af menneskets relation til havet

i vandet

Den sanselige oplevelse 

Selvom waders ikke er den mest attraktive påklædning, så er de praktiske og sjove når vi skal opleve den forunderlige verden under havets overflade. Det er vigtigt for at vi får en relation til havet at vi får et kig ned under den spejlblanke overflade.

Med vandkikkert eller fiskenet finder de fleste voksne også en barnlig nysgerrighed frem og snakken falder naturligt på vores relation til havet. 

 

Snorkel og våddragt giver mulighed for at mærke sin krop og havets kræfter på en helt særlig måde. Samtidig er det en meget meditativ måde at opleve den meget fremmed natur der befinder sig mellem klipperne under overfladen

Mere i vandet

Snorkel introduktion

Med våddragter og snorkel kan vi øve rolige bevægelser i vandet og blive trygge med at trække vejret under havets overflade. I trygge omgivelser i Tejn lagune kan vi med små skridt lære at bruge snorkel og dykkerbriller, hvorefter vi kan drage på en mindre udflugt langs klipperne på Nordbornholm. 

Alt efter erfaring tilrettelægges denne aktivitet.

Rammerne

Isværket

ISVÆRKET ligger for enden af molen på Tejn Havn. Her blev der i slutningen af 80´erne produceret op til 100 ton is dagligt, til at holde fiskernes fangst nedkølet. Idag er bygningen forvandlet, dog med respekt for bygningens udtryk og histore.
Fremover skal bygningen være rammen for en café med egen isproduktion, mødested og et samarbejde mellem
​Kalas Bornholm og Ivandet.
​Tilsammen ønsker vi at gøre en forskel for det hav der omgiver os…​ og for livet på Tejn Havn.

Med udsigt til havet til alle fire sider danner Isværket de perfekte rammer for inspirerende snakke og et givende samvær.

Forplejning

Isværket / Kalas

Cafédriften på isværket på Bornholm kan stå for forplejning til jeres arrangement. Al fra kaffe fra Roast og hjemmebagte kager til sandwich og tapas-tallerken og øl eller most kan planlægges i samarbejde med Isværket.

 

Vi snakker sammen om hvordan forplejning, dialoger og aktiviteter bedst kan tilrettelægges for at ramme jeres ønsker og behov.