Skoler og institutioner

Vi har et bredt udbud af hav-relaterede undervisnings- og formidlingstilbud rettet mod børnehaver, skoler og gymnasielle uddannelser. I kan læse mere om temaerne herunder.

Alle vores tilbud ligger også tilgængelig på Skoletjenesten, hvor du kan læse mere om læringsmål og praktisk info. Hvis I har ønsker om et forløb tilpasset en anden målgruppe eller har andre forespørgsler så skrive endelig en mail

KontaktSkoletjenesten

 Som et samarbejde med Havhøst og finansieret af Novo Nordisk Fonden kan vi udbyde dette forløb gratis til 10 bornholmske skoleklasser i overbygningen, de næste tre år. 
Book nu, så din klasse får glæde af dette yderst relevante forløb.

Udskolingen

Haven i havet 

Forløbets tema er regenerativ fødevareproduktion i havet. Eleverne bliver havbønder for en dag og stifter bekendtskab med arbejdet i en havhave, hvor der kan dyrkes blåmuslinger og tang. Under besøget skal eleverne undersøge hvordan en havhave kan producere sund mad til mennesker uden at sætte et negativt aftryk på planeten.

Alle grupper

Østersøens diversitet 

Med dette forløb kan vi give en introduktion til Østersøen som økosystem og levested. Folk i alle aldre kan få en oplevelse i vandkanten iført waders og fiskenet, og vores havbiolog står klar til at målrette fagligheden til den enkelte gruppe.

Forløbet varer 2 timer og alle børn og voksne vil få muligheden for, på en tryg facon, at komme i vandet iført waders. En sanselig oplevelse for alle aldre. Dette vil blive koblet med indsamling og observation af Østersøens dyr og tang, til en snak om hvilket liv vores hav rummer.  

En tur med waders og indsamlingsposer langs stranden kan give os et indblik i hvor let det kan være at samle en ny og spændende fødevare fra havet. Forløbet kan mod ekstra gebyr flyttes til andre områder på øen.

Udskoling, gymnasieniveau og gastro-uddannelser

Tang sanketur 

Kom med på sanketur til Sandvig Strand og lær om tang og tangs mange forskellige anvendelsesmuligheder. Tang er en klimavenlig og sund fødevare, som populært også kaldes havets grøntsager. I kurset snakker vi om, hvilke arter der vokser langs Bornholms klippekyster, og hvordan de forskellige arter kan bruges i mad.

Udskoling og gymnasie niveau

Ocean Science 

Undersøgelser af havet som forberedelse til fælles prøve i fysik/kemi, biologi og geografi. Vi udbyder blandt andet dette forløb for at understøtte FN’s decade of ocean science. https://www.oceandecade.org/

For at få en forståelse for havet, er det vigtigt at forstå den foranderlighed der også spiller ind. Dette forløb vil give eleverne mulighed for at opleve havets forudsætninger igennem egne erfaringer og undersøgelser.

Som en måde at lære havets og fysikkens kræfter at kende på egen krop hjælper vi eleverne i våddragter og waders og guider dem til at sanse vandet omkring os og de kræfter som er så anderledes end vi oplever dem på land.

Mellemtrin og Udskoling

Tryk, opdrift og tyngdekraft

Dette forløb fungerer som en introduktion til fysikkens love. Eleverne skal med egen krop udforske havets kræfter med waders og våddragter. Vores oplevelser vil vi sammenligne med dyrenes tilpasninger til et liv i havet, og vi skal snakke om naturens kræfter og fysikkens love.